enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9899
EURO
37,4706
ALTIN
2.745,96
BIST
9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C

Velilere bisiklet sevgisini aşılıyor

Velilere bisiklet sevgisini aşılıyor
22.09.2023 20:40 | Son Güncellenme: 22.09.2023 20:41
0
A+
A-

Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yumrutaş, diğer velilere örnek olması amacıyla otomobili olmasına rağmen oğlunu her sabah özel yaptırdığı bisikletiyle anaokuluna götürüyor

Bisiklet tutkusu henüz 6 yaşındayken başlayan Murat Yumrutaş, ailesinin ekonomik durumunun el vermemesi nedeniyle çocukluk yıllarında bisiklet sahibi olamadı.

İş hayatına atıldıktan sonra bisiklet alan Yumrutaş, neredeyse her yere bisikletiyle gitmeye başladı.

Yumrutaş, bisiklet tutkusunu diğer insanlara aşılamak için 2015’te Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu ve Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’ni kurdu.

İki çocuk babası Yumrutaş, hem diğer velilere örnek olmak hem de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için oğlunu anaokuluna bisikletle götürüp getiriyor. İşe de bisikletle giden Yumrutaş, günde ortalama 25 kilometre pedal çeviriyor.

“Bisikletimin olmaması içimde hep ukde olarak kaldı”

Yumrutaş, bisikletin son 15 yıldır hayatının ve ailesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Çocukken Eskişehir’de yaşadığını ve hep bir bisikleti olmasını istediğini dile getiren Yumrutaş, “Küçükken yaşadığımız şehirde bir fabrika vardı, işçiler işe bisikletle gidip gelirdi. İş çıkışı 300-400 bisiklet bir anda dağılırdı. Ben de buna çok özenirdim, hep bisiklet isterdim. ‘Ailem iş hayatına atılınca alırsın’ diyerek bisiklet almadı. Bisikletimin olmaması içimde hep ukde olarak kaldı.” dedi.

Yumrutaş, çalışmaya başlar başlamaz ilk işinin bisiklet almak olduğunu belirterek, arabası olmasına rağmen 15 yıldır neredeyse her yere bisikletle gittiğini hatta evlenirken düğün arabası için bile bisiklet kullandığını ifade etti.

Bisiklet tutkusundan bir an olsun vazgeçmediğini, eşine de bu tutkuyu aşıladığını anlatan Yumrutaş, çocukları doğduktan sonra bisikletinin sepetini modifiye ederek çocuk taşımaya uygun hale getirdiğini belirtti.

Yumrutaş, “Oğlum neredeyse bisiklet üzerinde büyüdü. Önceden bisikletin önüne taktırdığım koltukta götürüyordum. Şimdi anaokuluna başladı, her sabah okula bisikletle götürüp getiriyorum. Sadece bisiklet koltuğu yeterli olmadığı için bir de bisiklet römorku aldım. Bisikletin römorkunu aynı zamanda 2 çocuğumu taşıyabilmek için geniş yaptırdım, güneşlik taktırdım. Yaz kış gücüm yettiğince okula bisikletle gidip gelmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“Bizi gören veliler takdir ediyor”

Velilere örnek olmak amacıyla bu yolu tercih ettiğini belirten Yumrutaş, şunları söyledi:

“Aracım da var ama bu kadar trafikte sıkıntı çekeceğime bisikletle daha hızlı, daha güvenilir gidip gelebiliyorum. Sabah trafiğe araçla çıktığınızda bir kilometre neredeyse yarım saatte gidiliyor. Oysa bisikletle o mesafeyi 10 dakikada katedebiliyoruz. Ailece, topluma hem sağlık hem de sosyal aktivite açısından bisikleti sevdirmeye, özendirmeye çalışıyoruz. Apartmana ilk taşındığımızda sadece benim bisikletim varken şu an kapıda 17 bisiklet var. Bizi gören veliler takdir ediyor, ‘Biz de mi alsak?’ diyor. Okulda ilgi odağı haline geldik. Bu tarz şeyler ülkemizde gelişmediği için insanlara farklı geliyor. Bizi, çocuklarım kendi bisikletleriyle okula gidene kadar yollarda görebilirsiniz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.