enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

73 yıllık meslek hayatına 100 sergi sığdırdı

73 yıllık meslek hayatına 100 sergi sığdırdı
20.06.2023 11:41
0
A+
A-

Bursa’da 8 yaşında çırak olarak başladığı kılıç ve bıçak sektörüne 73 yılını veren, hediyelik eşyalar da üreten Yılmaz Emen, çoğunluğu kişisel 100 sergide zanaatını tanıttı.

 

Bursalı 81 yaşındaki Emen, bıçak ve kamaların ilgisini çekmesi üzerine çocukluğunda okulu bırakıp Osmangazi ilçesindeki Kayhan Bıçakçılar Çarşısı’nda bir ustanın yanında çıraklığa başladı.

 

Uzun yıllar mesleğin inceliklerini öğrenen Emen, daha sonra kendi atölyesini açarak kılıç ve bıçak imalatına devam etti.

 

 

Devlet sanatçısı unvanı da verilen Emen, Bursa işi bıçakçılığın tanıtımı için yurt içi ve yurt dışında sergiler açtı, çeşitli etkinliklere katıldı.

 

Göz tansiyonu nedeniyle bir gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmi engel bulunan Emen, son yıllarda bıçakların yanı sıra çatal, kaşık gibi objeleri birleştirip sanat eserlerine dönüştürdü.

 

Yılmaz Emen, mesleğinde yıllar geçtikçe kendini geliştirerek hedeflediği gibi sanatkar olduğunu söyledi.

 

Bursa’nın adını duyurmak için 95 kişisel sergi açtığını, 3 karma, 2 devlet sergisine katıldığını belirten Emen, 38 ödülünün bulunduğunu dile getirdi.

 

En büyük gurur kaynağının, yurt içi ve yurt dışında pek çok devlet büyüğüne sanatının ulaşması olduğunu vurgulayan Emen, şöyle konuştu:

 

“Protokol üyesi birçok kişi bana sanatımdan parçalar yaptırarak, Bursa’nın ismini duyurmak için devlet büyüklerine hediye etti. Benim bıçaklarım hemen hemen dünyanın her yerinde var. Festivallere de halen beni davet ediyorlar. Benim bıçağımı alanların kullanmaktan daha çok hediyelik amaçla saklamasını istiyorum.”

 

12 yıl önce bir gözünü kaybetmesine rağmen mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Emen, “Kötü alışkanlıklarım yok, öyle olunca da duramıyorum yerimde. 73 yıldır aynı heyecanla yapıyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.