Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rukiye Zehra Tekin, internette karşılaştığı ve uzun araştırmalarının ardından özellikle Japonya’da yoğun olarak kullanıldığını öğrendiği Şükür Kavanozu uygulamasını öğrencileriyle birlikte derslerinde uygulayarak bir farkındalığa imza attı.
Sosyal medyada karşısına çıkan ve Japonların trend uygulamalarından biri olan Şükür Kavanozu’nu önce kendi deneyimleyen Öğretim Görevlisi Rukiye Zehra Tekin, edindiği tecrübeleri öğrencileriyle paylaşarak bu uygulamayı derslerinde de başlattı. Aldığı verimli sonuçlar neticesinde Tekin, “Topluma Hizmet Uygulamaları” seçmeli dersinin üniversite bünyesinde açılmasını talep ederek bu dersi hayata geçirdi.
Topluma en güzel hizmetin dünyanın seçtiği iyilerin iyiliklerin farkına varıp bir parçaları olmasını sağlamayı sağlayacak fidanlar yetiştirmek olduğunu ifade eden Tekin; “Züccaciyeye giderek aldığım bir kavanozla başlayan hikaye yaklaşık 3 yıldır güzel bir masala dönüşmüş durumda. Öğrencilerime mesleki bilgi ve yeterlilikler yanında kazandırmak istediğim becerilerden biri de farkındalık. Kendilerinin ve kendi dışındaki insanların, hayvanların, doğanın farkında olsunlar isterim. Geldiğimiz noktada, ders bitse bile hala şükredecek şeyler arayıp yazmaya devam eden öğrencilerim var. Birçoğu yaşadıkları değişimin farkında değiller ama gözlerimin önünde güzelliklere evriliyorlar” diye konuştu.