enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

”Akıllı kaynak izi takip sensörü’ geliştirildi

”Akıllı kaynak izi takip sensörü’ geliştirildi
16.06.2023 10:27
0
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin markası olan ULUKOZA bünyesinde çalışmalarını sürdüren girişimciler Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Gökhan Adar ve Ali Yıldız, “akıllı kaynak izi takip sensörü” adlı proje geliştirdi.

 

Bursa Uludağ Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Gökhan Adar ve iş ortağı Ali Yıldız geliştirdikleri kaynak robotlarının otomasyonu ve üretim hatlarındaki hataların en aza indirilmesini amaçlayan projeyle TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’ndan (BİGG) faydalanmaya hak kazandı.

 

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Adar, geliştirdikleri ürün sayesinde kaynak robotlarının otomasyonu ile üretimde insan faktörünü ve hataları minimize edebileceklerini bildirdi.

 

Geliştirdikleri projeye güvendiklerini belirten Adar, şunları kaydetti:

 

“Firma ortağım Ali Yıldız ile birlikte TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan bir çalışma yürütmekteyiz. Ülke olarak bu tür projeleri daha fazla destekleyip geliştirerek ve yüksek lisans, doktora öğrencilerimizi endüstriye adapte edip yüksek teknoloji ürünlerin üretimine ivme kazandırabiliriz. Çıktığımız yolda İnnosens Robot Teknolojileri olarak ülkemizin öncü, dünyanın aranılan firmaları arasında olmayı amaçlıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.