enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANLAMASI

EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANLAMASI
21.03.2023 14:44
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından aileleriyle birlikte Bartın’a gelen lise öğrencileri Bartın Üniversitesini (BARÜ) gezerek bilgiler aldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ülkemizde yaşanan depremlerin ardından yararları sarmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bartın’da misafir olarak konaklayan çocuklara yönelik “Çocuk Üniversitesi” uygulamasının hayata geçirildiği BARÜ’de şimdi ise lise dönemindeki gençlerle yönelik çalışmalar başlatıldı. “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremler sonrası Bartın’a gelen öğrenciler için düzenlenen programda BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Aktaş ile birlikte akademisyenler yer aldı.

Ağdacı Yerleşkesi Bartın Meslek Yüksekokulunda düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen öğrencilere BARÜ’nün 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yurt dışı eğitim imkanları, çift anadal ve yandal uygulamaları konularında da bilgi verildiği etkinlikte kariyer planlamaları konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Ağdacı ve Kutlubey yerleşkelerinde laboratuvar, uygulama sınıfları ve atölyeleri gezen öğrenciler, 100 bine ulaşan basılı kitap, 8 milyondan fazla elektronik yayın ile her ay binlerce kişinin çalışmaları için kullandığı bölgenin en büyük kütüphanesini de yerinde gördü.

“Gençlerimizin geleceğimizi inşa ve ihya edeceklerine inanıyoruz”

BARÜ’nün geniş bir coğrafyayı etkileyen felaket sonrası tüm bileşenleriyle birlikte seferber olduğunun altını çizen Rektör Uzun, “Bilim insanlarımızdan mezunlarımıza kadar her bir paydaşımızla yaraların sarılması sürecinde aktif rol alıyor, gayret gösteriyoruz” dedi.

Rektör Uzun, Çocuk Üniversitesinin ardından lise dönemindeki gençler için yapılan çalışmanın da önemine değinerek “Hepimizi derinden etkileyen bir felaketi yaşamış olsak da geleceğe dair umutlarımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Ülkemizin öz potansiyeli olarak gördüğümüz, yarınlarımızı inşa ve ihya edeceğine inandığımız gençlerimize iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Onların yanında olarak her türlü ihtiyaçlarını gidermeye ve yol arkadaşlığı yapmaya çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programda depremzede öğrencilerin üniversitenin imkânlarından yararlanmaları konusunda bilgiler de verilerek destek süreçleri konusunda uygulamalar anlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.