enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
26°C
Ankara
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Köy kadınlarının kazanç kapısı

Köy kadınlarının kazanç kapısı
05.06.2023 11:47 | Son Güncellenme: 05.06.2023 13:10
0
A+
A-

Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı kırsal mahallede görevli sınıf öğretmeni Merve Arslan’ın okulda kurduğu atölye, köy kadınlarının kazanç kapısı oldu.

 

İlçeye bağlı Harçlı Mahallesi İlkokulu’nda görevli öğretmen Arslan öncülüğünde “Kadın Emeği Girişim Atölyesi” adıyla sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

 

Nisan ayında okulda kurulan atölyeye haftanın iki günü gelen veliler, Arslan ile “Amigurumi” adı verilen örgü tekniğiyle bebek üretiyor.

 

El sanatı bebekler daha sonra “Kadın Emeği Girişim Atölyesi” adında açılan sosyal medya hesabından, deprem bölgesi için 50 lira indirimli olmak üzere 250 liradan satışa sunuluyor.

 

 

Depremzede çocuklara da hediye olarak gönderdiler

 

Projeyi başlatan sınıf öğretmeni Merve Arslan, velilerle kurdukları atölye sayesinde hem kadınların sosyal etkinliğini artırmayı hem de kadınların sosyal hayattaki emeklerini görünür hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Atölyede 5 veli ile çalışmayı yürüttüklerini dile getiren Arslan, “Bu etkinliklerin kadınlarımıza katkı sağlayabilmesi için satışa sunuyoruz. Bebekleri hem kişiler kendilerine, çocuklarına ve sevdiklerine hem de deprem bölgesindeki çocuklarımızın yüzünü güldürebilmek içinde satın alabilirler. Hatay’da çadır kentteki çocuklarımıza gönderdiğimiz bebekler oldu.” dedi.

 

Arslan, kırsal alanda böyle bir çalışmanın, daha önce hiç kendi parasını kazanamamış ya da maddi durumu iyi olmayan öğrenci velilerine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

 

“İlk defa para kazanıyorum”

 

Velilerden Aygül Yavuz da projeyi ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını ve hemen çalışmaya başladıklarını söyledi.

 

Atölyeye gelmedikleri zaman da evden örgüye devam ettiklerini dile getiren Yavuz, “Aile bütçemize katkımız oldu. Buradaki elde ettiğimiz gelirle kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Daha önce hiç kendi paramı kazanmamıştım, ilk defa para kazanıyorum. İnsanın kendi parasını kazanabilmesi çok gurur verici.” diye konuştu.

 

Mine Yavuz ise okulun öğretmeni sayesinde hem para kazanıp hem de komşularıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.