enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Yatırımını devlet desteğiyle büyüttü

Yatırımını devlet desteğiyle büyüttü
17.10.2023 23:00 | Son Güncellenme: 17.10.2023 22:18
0
A+
A-

Kars’ta doğup büyüyen ve dede mesleği peynirciliği Kütahya’daki tesisinde sürdüren İhsan Tambulut, 15 yılda devletten aldığı hibe destekleriyle hem üretimini hem de istihdamı artırdı.

Peyniriyle ünlü Kars’ta, mesleği atalarından öğrenen 62 yaşındaki İhsan Tambulut, peynir çeşitleri ve tereyağı ürettiği Çanakkale’deki süt işleme tesislerini 2008 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesine taşıdı.

Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet göstermeye başlayan Tambulut, üretim kapasitesini artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığınla bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) başvurarak 3 kez hibe desteği aldı.

Kurumdan aldığı 1,5 milyon avro hibe ile yatırımını büyüten Tambulut, yine TKDK desteği sayesinde işletmesinin üzerine kurduğu güneş panelleriyle fabrikasının aylık ortalama 500 bin liralık elektrik giderini karşılıyor.

İhsan Tambulut, TKDK desteğiyle ata mesleğini büyüttüklerini söyledi.

Dedesi ve babasından öğrendiği mesleği geliştirdiğini belirten Tambulut, “Kars’ta babam ve dedemin imalathanesinde kelle kaşar yaparak mesleği öğrendim. Çocukluğum peynir imalathanesinde geçti. Ata mesleğini sürdürdüğüm ve bugünlere getirdiğim için çok mutluyum.” dedi.

“Çalışanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor”

Antalya ve Çanakkale’de 40 ton kapasiteli süt işleme tesisi kurduklarını ifade eden Tambulut, 2008’de ham madde temininde kolaylık olması bakımından yatırımlarını Gediz’e taşıdıklarını dile getirdi.

Daha sonra üretim kapasitesini artırmak için arayış içine girdiklerini anlatan Tambulut, şöyle devam etti:

“Yatırımımızı büyütmek için TKDK ile 2013 yılında görüşmelere başladık ve projemizi sunduk. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 3 milyon avroluk yatırımın 1,5 milyon avroluk kısmını TKDK’den hibe desteği olarak aldık. Yaptığımız yatırımlarla tesislerimizi 9 bin metrekare kapalı alana çıkardık ve ekipmanlarımızı modernize ettik. Süt işleme kapasitemizi ise günlük 250 bin tona ulaştırdık. Şu anda mevsime göre günlük 120 ila 180 bin ton sütü işleyebiliyoruz. Buna paralel olarak da istihdam sayımızı da 150’ye çıkardık. Çalışanların yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. Böylelikle kadın istihdamına da katkı sağlıyoruz.”

Tambulut, bazı büyükşehirlerde bayilerinin bulunduğunu, üretim kapasitesini artırmaları sayesinde zincir marketlere de satış yaptıklarını belirtti.

Enerji ihtiyacını, fabrikanın çatısına TKDK desteğiyle kurdukları güneş panellerinden karşıladıklarına değinen Tambulut, “Güneş enerjisi için 600 bin dolarlık yatırımımız oldu. Bunun 300 bin doları devletimizin sayesinde TKDK tarafından ödendi. Yaklaşık 2 yıldır fabrikamızın kullandığı elektriği, TKDK desteğiyle kurduğumuz güneş enerjisi sisteminden sağlıyoruz. Aylık 130 bin kilovatsaat elektrik üretmekteyiz.” diye konuştu.

İhsan Tambulut, imalatta kullandıkları ekipmanları modernize etmek için TKDK’ye bir proje daha sunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.