enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor

Ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor
28.08.2023 16:50
0
A+
A-

Muş’ta 15 yıldır baston yaparak geçimini sağlayan 18 çocuk babası 70 yaşındaki Bahri Bağlı, teknolojiye karşı ayakta durma savaşı veriyor.

Muş’ta yaşayan 70 yaşındaki Bahri Bağlı, 15 yıldır dağlardan getirdiği yöreye ait kevut ve kıner ağaçlardan baston, tahta kaşık, masaj aleti ve farklı çeşitlerde süs eşyaları yaparak satışa sunuyor. Sunay Mahallesi’nde bulunan atölyesinde sanatını icra eden Bağlı, ormandan topladığı kurumuş ağaç dallarını sanata dönüştürüyor. Batman’ın Sason ilçesinden gelip burada uzun süre bir mobilya atölyesinde çırak olarak çalıştıktan sonra kendi iş yerini açan Bağlı, günde ortalama 20 adet baston yapıyor. Büyük uğraşlar sonucunda yaptığı bastonları başta yaşlılar olmak üzere çobanlara tanesini 50 ile 150 TL arasında satan Bağlı, ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlardan ise ücret almıyor.

Yaşına rağmen marangozluk gibi zor bir işi keyifle sürdüren Bahri Bağlı, ormanda topladığı ağaç dallarından başta baston olmak üzere çok farklı ev eşyası yaptığını belirterek, “Ben 70 yaşına girdim. Dağdan topladığım ağaç dallarından baston yapıyorum. Günde ortalama 15 adet baston yapıyorum. Ben bastonları başta yaşlılar olmak üzere çobanlara satıyorum. Çobanlara sattıklarım farklı yaşlılara sattıklarım farklı. Yaptığım bastonları Malazgirt, Bulanık, Tatvan, Bitlis ve Ağrı’ya satıyorum. Ormandan topladığım dalları eve getiriyorum. Daha sonra fırına veriyorum fırında yumuşuyorlar. Daha sonra burada hazırladığım kalıplarda bastonlara şekil veriyorum. Bastonların tanesini 50 ile 150 TL arasında satıyorum” dedi.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.