enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
25°C
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Azimle aşılan engeller

Azimle aşılan engeller
19.10.2023 17:00 | Son Güncellenme: 19.10.2023 17:01
0
A+
A-

Doğuştan görme engelli milli halterci Döndü Kanat, bu yıl İngiltere’deki Görme Engelliler Dünya Oyunları’nda ulaştığı şampiyonluğunun ardından yeni madalyalar için çalışmalarını sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında memur olan 43 yaşındaki Kanat, doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi.

İki gözü de sadece yüzde 10 gören Kanat’ın hayatı, televizyondan büyük hayranlıkla müsabakalarını izlediği milli halterci Halil Mutlu’yla tanışınca değişti.

Ailesinin tüm karşı çıkmalarına ve spor altyapısı olmamasına rağmen, Mutlu’nun tavsiyesiyle 23 yaşından sonra haltere başlayan Kanat, gösterdiği performansla 27 yaşında milli formayı giymeye hak kazandı.

Bu yıl İngiltere’de düzenlenen Görme Engelliler Dünya Oyunları’na da katılan Kanat, altın madalya kazanan tek Türk sporcu oldu.

“‘Kadın halterci olur mu hiç, halter dediğin erkek işidir’ dediler”

Kanat, dünya şampiyonluğuna uzanan halter serüvenini anlattı.

Halter tutkusunun milli sporcu Halil Mutlu’yla başladığını belirten Kanat, “Müsabakaları izlerken Halil Mutlu’ya hayranlık duymaya başladım. Daha sonra kendisiyle tanıştım, bana ‘Eskişehir’de halter şampiyonası olacak, sen de katıl.’ dedi, ben de onu dinleyip başladım. Spor altyapım yoktu. Birkaç antrenmana katılıp vücudumuzun halter için uygunluğunu ölçtük. O gün elim halter barına değdi, bir daha da bırakamadım.” diye konuştu.

Memur olmasına karşın haftada 4 gün antrenman yaptığını anlatan Kanat, sıkı bir tempoyla müsabakalara hazırlandığını söyledi.

Halterle uğraştığı için zaman zaman çevresinden tepki gördüğünü ifade eden Kanat, “Önce kendi ailem bana karşı çıktı. ‘Kadın halterci olur mu hiç, halter dediğin erkek işidir.’ dediler. İlk tepkiyi onlardan aldım. Beni bir türlü haltercilere benzetemediler. Ama altın madalyayı alınca en çok onlar gurur duydu.” dedi.

Bu süre zarfında çeşitli yarışmalara katılan Kanat, bu yıl düzenlenen Görme Engelliler Dünya Oyunları’nda Ukraynalı rakibini yenerek altın madalya kazandığını belirtti.

Yarışmadan sonra kendisini Halil Mutlu’nun aradığını söyleyen Kanat, “Bana her zaman ‘Başarabileceğini biliyordum. Beni hiç utandırmadın.’ diyor. Ben şampiyonluğu çok sevdim. Bütün yıl çalışıp antrenman yapıp yoruluyoruz ama o İstiklal Marşı’nı dünyaya okutunca vücudumuzdan bütün yük kalkmış oluyor. 2024 Dünya Şampiyonası’nda şartlar el verirse yarışıp altın madalyayı tekrar kazanmak istiyorum.” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.