enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgüzel şeyler oluyoriyi şeyler oluyorankaraistanbulizmirhaber sitesigüncel haberler
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
25°C
Ankara
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Hatay lezzetleriyle yeni hayat

Hatay lezzetleriyle yeni hayat
17.07.2023 09:54 | Son Güncellenme: 17.07.2023 09:57
0
A+
A-

“Asrın felaketi” olarak nitelenen, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki depremlerin ardından Kütahya’ya yerleşen depremzede aile, evde hazırladıkları Hatay yöresine ait yemeklerin satışını yaparak geçimini sağlıyor.

 

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki evlerinin ağır hasarlı olması nedeniyle memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan Tertemiz ailesi, Kütahya’da önce bir devlet yurduna yerleştirildi.

 

Yaklaşık 5 ay yurtta kaldıktan sonra devlet tarafından sağlanan kira desteğiyle bir dairede ikamet etmeye başlayan Tertemiz ailesi, evde yaptıkları Hatay mutfağına özgü yemekleri satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

 

53 yaşındaki Filliye Tertemiz, depremin ardından evlerinin ağır hasarlı olması nedeniyle eşi, oğlu ve kayınvalidesiyle Kütahya’ya geldiklerini söyledi.

 

Depremin etkisini halen atlatamadıklarını belirten Tertemiz, “Depremde birçok akrabamızı kaybettik. Kütahya’ya yerleştik. Eşim ve oğlum da çalışmıyordu. Hayata bir yerden yeniden başlamamız gerekiyordu. Yapabileceğim tek iş ise yemek yapmaktı. Ben de Hatay yöresine ait yemekler yapıp satmaya karar verdim.” dedi.

 

Evinde yemekleri hazırlayan Tertemiz, satış yapabilmesi için Kütahya’daki Üretken Eller Kadın Derneğinin küçük bir dükkan açma imkanı sağlayarak destek verdiğini aktardı.

 

Yemeklerinin Kütahyalılar tarafından beğenildiğini dile getiren Tertemiz, şöyle devam etti:

 

“Kayınvalidemle Hatay’a özgü içli köfte, yaprak sarma, humus, biberli ekmek, babagannuş, ıspanaklı börek gibi yemekleri yapıyoruz. Bunları Kütahya’nın tarihi Kapanaltı Çarşısı’nda bize tahsis edilen dükkanda satıyoruz. Müşterilerimiz çok memnun. Böylelikle yaptığımız yemeklerden kazandığımız para ile evimizin geçimini sağlıyoruz. Hem de Hatay mutfağını Kütahya’ya tanıştırmış oluyoruz.”

 

Filliye Tertemiz, Hatay’a yakın zamanda dönmeyi düşünmediklerini, Hatay yöresine ait yemekler üzerine başladığı işi Kütahya’da sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.